Υπάρχουν 3 τύποι συσκευασιών παλέτας.

1. Πλαστική Συσκευασία παλέτας:

Όλη η παλέτα ντύνεται από μια σακούλα. Το κάτω μέρος αυτής της σακούλας είναι ανοιχτό φτάνει μέχρι το πρώτο σανίδι της παλέτας. Κάνοντας αυτό, διασφαλίζεται ότι ο καρποί δεν επηρεάζεται από την κυκλοφορία του αέρα κατά την αποθήκευση και την αποστολή-μεταφορά. Έτσι, αποτρέπεται η συρρίκνωση του δέρματος των φρούτων και η ξήρανση των στελεχών. Αποτρέπει την απώλεια βάρους κατά περίπου 7-8%. Είναι πρακτικό στη χρήση. Δεν απαιτεί καμία ειδική διαδικασία κενού ή αερίου.

2. Τεχνολογία συσκευασίας Fresh Plus® Παλέτας, Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας MAP( MA / MH ) :

Αυτή η τεχνολογία FreshPlus® ντύνει ολόκληρη την παλέτα με την παλετοσακούλα και με ειδικές οδηγίες.

Για να λειτουργήσει αυτή η τεχνική δεν πρέπει να σκιστεί η να τρυπήσει η παλετοσακούλα. Αυτή η συσκευασία αποτρέπει την απώλεια βάρους κατά 12-16% των εσώκλειστων προϊόντων.

3. Τεχνολογία Συσκευασίας Fresh Plus®

Ενεργής Παλέτας (Active Pallet):

Είναι η ιδια εφαρμογή όπως και η προηγούμενη FreshPlus® (Pallet MA / MH), αποτελείται από 2 μέρη στη συσκευασία της παλέτας αυτής του πάνω(παλετοσακούλα) και του κάτω( φύλλο βάσης). Μετά την προετοιμασία ολόκληρης της παλέτας, ο αέρας μέσα σε αυτό εκκενώνεται μέσω της ειδικής συσκευής αποροφησης και εισροής κατάλληλου αερίου. Το μηχάνημα εισρέει αυτόματα ένα συγκεκριμένο ένα ειδικό μείγμα αερίου CO2 στη συσκευασία. έτσι στα προϊόντα δημιουργούνται συνθήκες τροποποποιημένης ατμόσφαιρας. Απαιτεί ειδική κατασκευή και εφαρμογή. Απαιτείται προμήθεια σε μηχανή αερίου. Είναι ευαίσθητο στη διάτρηση και το σχίσιμο. Αποτρέπει την απώλεια βάρους κατά 15-20%.

Η παραγωγή των προϊόντων αυτών γίνεται μέσω ειδικής διαδικασίας.

Οι παλετοσακούλες αυτες δίδονται στις παρακάτω διαστάσεις σακουλών-παλετών.:

  • 1)   1,00 Χ 1,20 και 2 μέτρα ύψος. = 240 * 282 cm.
  • 2)   1,00 Χ 1,20 και 1,80 μέτρα ύψος. = 240 * 265 cm.
  • 3)   0,80 Χ 1,20  και 1,60 μέτρα ύψος. = 220 * 248 cm.

Η απώλεια του βάρους

Όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και αποστολής υπόκεινται σε απώλεια βάρους. Οι απώλειας βάρους κυμαίνονται από 2% έως 25%, μειώνοντας την ποιότητα των προϊόντων.

Οι Καινοτόμες Συσκευασίας FreshPlus® Modified Atmosphere κάνουν τη διαφορά με τη νέα τεχνολογία, με την αναστολή της απώλειας βάρους των προϊόντων μειώνοντας σημαντικά το εμπορικό κόστος.