Όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εξακολουθούν να αναπνεουν μετά την συγκομιδή. Καταναλώνουν οξυγόνο παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς. Το καινοτόμο σύστημα της Fresh Plus® διατηρεί την καταλληλη ισοροπια μεταξύ του Ο2 και του CO2 με φυσικό τρόπο και χωρίς χημικά πρόσθετα, με αποτέλεσμα  να μην αλλιώνεται η ποιότητα τους (γεύση, άρωμα, υφή και εμφάνιση).

                                                  τι σημαίνει Συσκευασία

                        Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας & Ελεγχόμενης Υγρασίας ?

 

Α.) Συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας τεχνολογιας Fresh Plus® (MAP).

  Όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εξακολουθούν να αναπνεουν και μετά την συγκομηδη.Καταναλώνουν οξυγόνο παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς. Το καινοτόμο σύστημα της Fresh Plus® διατηρεί την καταλληλη ισοροπια μεταξύ του Ο2 και του CO2 με φυσικό τρόπο και χωρίς χημικά πρόσθετα, με αποτέλεσμα  να μην αλλιώνεται η ποιότητα τους (γεύση, άρωμα, υφή και εμφάνιση)

 Η κύριας χρήση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας στην Συσκευασία,(MAP) Modified Atmosphere Packaging,είναι οταν τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονται και αυξάνονται τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στα αγροτικά προϊόντα μετασυλλεκτικά.

Όταν υπάρχει πολύ λίγο οξυγόνο εντός της ατμόσφαιρας συσκευασίας, αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει το πρόβλημα που ονομάζεται αναερόβια αναπνοή. Αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην γεύση, οσμή και θα αλλοιώσει το προϊόν. Επίσης, τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα διοξείδιο του άνθρακα θα ωριμαζε γρήγορα το προϊόν με αποτέλεσμα να επέλθει σήψη.

Το υλικό συσκευασίας που χρησιμοποιείται με την τεχνολογία της Fresh Plus®  για φρούτα και λαχανικά έχει ιδιαίτερα την κατάλληλη διαπερατότητα στην διαπνοή του φρούτου. Εάν τα προϊόντα είναι εγκληστα αεροστεγώς σε συμβατική συσκευασία, τότε το οξυγόνο θα μειωθεί σύντομα και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ανεπιθύμητες αναερόβιες συνθήκες.

Από την άλλη πλευρά, όταν το υλικό συσκευασίας είναι πολύ πορώδες, η σχέση Ο2 & CO2 θα είναι μη ελεγχόμενη, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επελθουν δυσάρεστες καταστάσεις για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων. 

Αυτό που επιτυγχάνει με αποτελεσματικότητα η καινοτόμος τεχνολογία της FreshPlus® MAP είναι να δημιουργήσει την κατάλληλη τροποποιημένη ατμόσφαιρα για προϊόντα εντός της πολυμερικής  συσκευασίας. Σε αυτή την ασφαλή συσκευασία, το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται και να διατηρουν κατάλληλα σταθερά επίπεδα, τέτοια που να διατηρούν τα αγροτικά προϊόντα σε μεγάλη χρονική διάρκεια ποιοτηκά εμπορευσιμα και υγιεινά με φυσικό τρόπο χωρίς χημικά πρόσθετα. 

Ένα άλλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας FreshPlus® MAP είναι ότι μειώνει  την ορμόνη αιθυλένιο που παράγεται από τα φρούτα, τα λαχανικά και τα αρωματικά.

Η FreshPlus® παράγει τα πλεόν καινοτόμα προϊόντα βιοαποικοδομήσιμων και λιπασματοποιήσιμων σακουλών με τα εμπορικά σήματα ( FreshPlus® [Biodegradable] Oxo Bio MAP και FreshPlus® [Compostable] ComBio MAP).

Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο (PE)

Β.) Τεχνολογία στην Συσκευασία ελέγχου τροποποιημένης υγρασίας ( MA / MH).

Εκτός από όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τα χαρακτηριστικά των τροποποιημένων πλαστικών συσκευασιών ατμόσφαιρας της ασφαλής συσκευασίας της Fresh Plus® , η επιπλέον τεχνολογία της,προσφέρει τον κατάλληλο έλεγχο στα επίπεδα υγρασίας αποτελεσματικά, ειδικά όταν δεν υπάρχει πρόψυξη.

Η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος που παραμένει εντός της συσκευασίας, όταν εισέρχεται στο ψυχρό περιβάλλον συντήρησης , δημιουργούνται υδρατμοί που συσσωρεύονται εντός της συσκευασίας, στη συνέχεια η υγρασία με μορφή σταγονιδίων στα αγροτικά προϊόντα,έτσι  προκαλείται σήψη και σαπίλα και αρχίζει να αποσυντίθεται. Ωστόσο,υπάρχουν και ορισμένες ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που θέλουν να έχουν υψηλό περιβάλλον σχετικής υγρασίας.

Σε αυτό το σημείο, ενεργοποιείται η νέα τεχνολογία ελεγχόμενη με υγρασία FreshPlus® MA / MH , αποβάλλει την ποσότητα της υγρασία ,αυτή που δεν χρειάζεται, στο περιβάλλον, δημιουργεί την υγρασία που επιθυμούν τα φρούτα και τα λαχανικά. Η συσκευασία τεχνολογίας FreshPlus® MA / MH αποτρέπει το σχηματισμό σταγόνων και παρέχει ελεγχόμενο περιβάλλον επιθυμητής υγρασίας.

Οι ειδικές τεχνολογίες μας με τιμές μετάδοσης των υδρατμών (WVTR) έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τις πιο κατάλληλες δυνατότητες επέκτασης στην διάρκεια ζωής των φρουτολαχανικών.

Οι πλαστικές σακούλες τροποποιημένης υγρασίας (MA / MH) έχουν σχεδιαστεί με τις αρχές της τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP).  

Κατασκευάζοντε σε σύγχρονες εργοστασιακές και τεχνικές υποδομές που έχουν διαμορφωθεί με την εμπειρία πολλών ετών και με συνεχή ποιοτικο έλεγχο όπως προστάζουν οι Διεθνείς Πιστοποιητικοί Οργανισμοί.

Οι τεχνολογίες FreshPlus® MA / MH προτείνοντε για την φρεσκαδα των προϊόντων σε διάρκεια χρόνου αποβαλλοντας τις έγκληστες οσμές στο περιβάλλον. Επίσης, η καινοτόμος τεχνολογία της FreshPlus® τεχνολογία Active pag μπορεί να ελέγξει και να προστατευσει τα έγληστα προϊόντα από πιθανούς κινδύνους απότομων αλλαγών θερμοκρασίας όταν διαρυγνύεται η ψυχρή  αλυσιδα.

Σύντομα, θα είναι διαθέσημα και τα είδη αντιβακτηριακής συσκευασίας της καινοτόμο τεχνολογίας  FreshPlus® [A Bact] MA / MH και της αντιμικροβιακής λύσης FreshPlus® [A Micr] MA / MH στην αγορά..

Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασμένο από πολυαμίδιο (PA).

Γ.) Συσκευασία παλέτας τροποποιημένης ατμόσφαιρας με την τεχνολογία FreshPlus®.

 

Υπάρχουν 3 τύποι συσκευασιών παλέτας.

1. Πλαστική Συσκευασία παλέτας:

Όλη η παλέτα ντύνεται από μια σακούλα. Το κάτω μέρος αυτής της σακούλας είναι ανοιχτό φτάνει μέχρι το πρώτο σανίδι της παλέτας. Κάνοντας αυτό, διασφαλίζεται ότι ο καρποί δεν επηρεάζεται από την κυκλοφορία του αέρα κατά την αποθήκευση και την αποστολή-μεταφορά. Έτσι, αποτρέπεται η συρρίκνωση του δέρματος των φρούτων και η ξήρανση των στελεχών. Αποτρέπει την απώλεια βάρους κατά περίπου 7-8%. Είναι πρακτικό στη χρήση. Δεν απαιτεί καμία ειδική διαδικασία κενού ή αερίου.

2. Τεχνολογία συσκευασίας Παλέτας  MA / MH:

Αυτή η τεχνολογία FreshPlus® ντύνει ολόκληρη την παλέτα με την παλετοσακούλα με ειδικές οδηγίες.

Για να λειτουργήσει αυτή η τέχνικη δεν πρέπει να σκιστεί η να τρυπήσει η παλετοσακούλα. Αυτή η συσκεθασία αποτρέπει την απώλεια βάρους κατά 12-16% των προϊόντων.

3. Τεχνολογία Συσκευασίας Ενεργής Παλέτας (Active Pallet):

Είναι η ιδια εφαρμογή όπως και η προηγούμενη  FreshPlus® (Pallet MA / MH), αποτελείται από 2 μέρη στη συσκευασία της παλετας αυτής του πάνω και του κάτω. Μετά την προετοιμασία ολόκληρης της παλέτας, ο αέρας μέσα σε αυτό εκκενώνεται μέσω της ειδικής συσκευής αποροφησης και εισρροής κατάλληλου αεριου. Το μηχάνημα εισρέει αυτόματα ένα συγκεκριμένο ένα ειδικό μείγμα αερίου CO2 στη συσκευασία. έτσι στα προϊόντα δημιουργούνται συνθήκες τροποποποιημένης ατμόσφαιρας. Απαιτεί ειδική κατασκευή και εφαρμογή. Απαιτείται προμήθεια σε μηχανή αερίου. Είναι ευαίσθητο στη διάτρηση και το σχίσιμο. Αποτρέπει την απώλεια βάρους κατά 15-20%.

Η παραγωγή των προϊόντων αυτών κατασκευάζονται μέσω ειδικής διαδικασίας.

Οι παλετοσακούλες αυτε δίδονται στις παρακάτω διαστάσεις σακουλών-παλετών.:

  • 1- 1,00 μέτρα πλάτος έως 1,20 μήκος και 2 μέτρα ύψος. = 240 * 282 cm
  • 2- 1,00 μέτρα πλάτος 1,20 μήκος και 1,80 μέτρα ύψος. = 240 * 265 cm
  • 3- 0,80 μέτρα πλάτος 1,20 μήκος και 1,60 μέτρα ύψος. = 220 * 248 εκ

Η απώλεια του βάρους

Όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και αποστολής υπόκεινται σε απώλεια βάρους. Οι τιμές που κυμαίνονται από 2% έως 25% της απώλειας βάρους,μειώνοντας την ποιότητα των προϊόντων.

Οι Καινοτόμες Συσκευασίας FreshPlus® Modified Atmosphere κάνουν τη διαφορά με τη νέα τεχνολογία και με την πρόληψη της απώλειας βάρους των προϊόντων  μειώνετε σημαντικά το κόστος.

Πλεονεκτήματα και οφέλη από την εφαρμογή τεχνολογίας της FreshPlus®. 

Οι τεχνολογίες συσκευασίας FreshPlus® τροποποιημένης ατμόσφαιρας διατηρούν τη φρεσκάδα των φρούτων και λαχανικών και αυξάνουν την εμπορική τους αξία,προσφέροντας διαφορετικές τεχνολογίες συσκευασίας για διαφορετικές περιπτώσεις προϊόντων βελτιώνοντας την ποιότητά τους.

  • Μειώστε τον κίνδυνο αποσύνθεσης και σήψης.
  • Μειώστε τις απώλειες υγρασίας διατηρόντας το βάρος των προϊόντων.
  • Καθορείστε την περίοδο διατήρησης των αγροτικών προϊόντων που ποικείλει ανάλογα με το κάθε προϊόν,και αξιοποιηστε τα εμπορικά,τον κατάλληλο  χρόνο.
  • Παρέχει άριστο έλεγχο μεταξύ υγρής και στερεής μάζας του προιοντος.
  • Αποτρέπει την ανεξέλεγκτης αποβολή της υγρασίας.  
  • Ανεβάστε την αξία της επωνυμίας σας και την σταθερή κυριαρχία σας στην αγοράς.

Όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εξακολουθούν να αναπνεουν και μετά την συγκομιδή. Καταναλώνουν οξυγόνο παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς. Το καινοτόμο σύστημα της Fresh Plus® διατηρεί την καταλληλη ισοροπια μεταξύ του Ο2 και του CO2 έτσι που να διατηρει με φυσικό τρόπο και χωρίς χημικά πρόσθετα αυτά τα συσκευασμένα προϊόντα φρέσκα, με αποτέλεσμα ακόμη χωρίς να βλάπτεται η ποιότητα τους (γεύση, άρωμα, υφή και εμφάνιση).

                 info@thallospack.com                                                                                                                           sales@thallospack.com